Menu

Artistieke leiding

De artistieke leiding van het Kampen Boys Choir berust sinds medio april 2012 bij Rintje te Wies.  Rintje te Wies (1958) studeerde aan het Conservatorium in Groningen Piano en Schoolmuziek bij o.a. Gerben Makkes van der Deyl en Kars Westers. Koordirectie en Theorie der Muziek studeerde hij bij resp. Cees Rotteveel en Rein Ferwerda. Hij is tevens de artistiek leider van het Roder Jongenskoor.


Sander van den Houten (1987)  is sinds 2018 de vaste organist van het Kampen Boys Choir. Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur)en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.
In april 2017 is hij benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het fraaie Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk en van de Broederkerk te Kampen.
Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’.
Ook is hij vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en van het Roder Jongenskoor o .l.v. Rintje te Wies. Daarnaast heeft hij nog een privé lespraktijk.