Menu
×

Waarschuwing

The form #4 does not exist or it is not published.

De Boys

Dit verhaal gaat over Lukas (7) en de cymbalisten-opleiding.

Het was eind augustus 2017 toen wij benaderd werden door meneer Stoel.
Lukas werd uitgenodigd om naar de open ochtend te komen om daar in aanraking te komen met de zangopleiding.
Het was een warm welkom waarbij er enthousiaste jongens klaarstonden om te helpen.
De gedreven Rintje te Wies wist de juiste snaar te raken en Lukas werd enthousiast.
Dit leek Lukas heel leuk en hij wilde graag starten bij de opleiding tot cimbalist.

Dit verhaal gaat over Simon (11)


Toen onze zoon 7 was, wilden wij hem graag met klassieke muziek laten kennismaken. Hoe beter dan zelf muziek maken? Op dat moment startte Bouwe Dijkstra een nieuw jongenskoor in Zwolle, waar wij woonden, naar het model van de koren in Roden en Kampen. Een jaar lang kreeg onze zoon muziekles en zangles en werd een gedegen basis gelegd waar hij voor de rest van zijn leven plezier van zal hebben. Het hoogtepunt van dat jaar, was voor hem dat hij met 4 anderen 'Once in Royal David's City' mocht zingen tijdens een Kerstconcert in de Peperbus. Acapella, met kaarsjes naar voren lopend. Hij vond de hele ervaring prachtig en we konden merken dat hij meer en meer plezier kreeg in het zingen en het deel uitmaken van de muziek in een prachtige ambiance.

Ik ben Emmanuel Raap en ik ben 8 jaar.

Emmanuel
Ik woon in Dalfsen en meestal ga ik met mijn opa of oma naar de repetities van het Kampen Boys Choir. Mijn opa vertelt hierna er over.

Als grootouders hebben wij in muzikaal, sociaal, structureel, disciplinair en emotioneel opzicht een metamorfose van onze kleinzoon mogen meemaken. Verzet van een temperamentvolle jongen van nog geen 6 jaar was het startpunt. Hij voelde er weinig voor om te leren zingen. Voetballen trok hem des te meer! Het beloofde aanvankelijk weinig goeds om de gang naar Kampen te maken!