Begin september is er een Open Les bij het KBC! De ideale kans voor jongens van groep 3 en 4 om kennis te maken met onze muziek, de methodiek, de dirigent en de koorschool. De les wordt gegeven door Rintje te Wies. Hij is de dirigent en artistiek leider van het koor.

Aanvang 10.30u in het Muziekgebouw Kampen Boys Choir aan de Blekerijweg 1a in IJsselmuiden.

Open les: kom kijken of het Kampen Boys Choir wat voor jou is

Jongens uit groep 3 en 4 van de basisschool die op zoek zijn naar een onvergetelijke, muzikale vrijetijdsbesteding kunnen meedoen met de open les van het Kampen Boys Choir. Deze gratis les van 30 minuten vindt plaats op 4 september om 10.30 uur in het muziekcentrum aan de Blekerijweg 1a in IJsselmuiden.

Tijdens de les maken de jongens kennis met de dirigent en artistiek leider, Rintje te Wies. Hij legt de jongens uit wat ze kunnen verwachten van het eerste lesjaar. Die bestaat onder andere uit ritmische en melodische solfège; dit is een belangrijke training van het gehoor, waar deelnemers de rest van hun leven plezier van hebben. 

De groep besteedt in het eerste jaar verder veel aandacht aan houding, stemvorming en ademhalingstechniek. Alle leerstof is gericht op verantwoord leren zingen met een goed en gezond stemgebruik. In de lessen die veertig minuten duren, wordt verder kennisgemaakt met het notenschrift en de basisbegrippen uit de algemene muziekleer. Alles gaat samen en spelenderwijs. Zo wordt het voor de jongens een spannende en leerzame uitdaging.

Zingen in het koor ontwikkelt ook niet-muzikale kwaliteiten. De jongens leren zichzelf presenteren voor een publiek en ze leren dat je door inzet kan groeien naar een hoger niveau. Ze maken kennis met klassieke muziek en de westerse cultuur en ze zingen in talloze prachtige kerken op internationale podia, zoals onder andere de Westminster Abbey.

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je vrienden maken en onvergetelijke indrukken opdoen? Maak dan kennis tijdens de open les op zaterdag 10 september om 10.30 uur aan de Blekerijweg 1A.

Vertel het je kleinkind, zoontje neefje of buurjongen!

Neem alvast een kijkje achter de schermen:

0