Rintje te Wies

Dirigent

De artistieke leiding van het Kampen Boys Choir berust sinds medio april 2012 bij Rintje te Wies.  Rintje te Wies (1958) studeerde aan het Conservatorium in Groningen Piano en Schoolmuziek bij o.a. Gerben Makkes van der Deyl en Kars Westers. Koordirectie en Theorie der Muziek studeerde hij bij resp. Cees Rotteveel en Rein Ferwerda.

Sander van den Houten

Organist

Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.
In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Hij is de momenteel de vaste begeleider het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor, Vocaal Ensemble Magnificat en cantor van de Theologische Universiteit Kampen.

Jasper Schweppe

Zangdocent

De mannen van het koor krijgen met regelmaat zangles van Jasper Schweppe.
Jasper Schweppe studeerde in Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen (DM eindexamen 1995) en in Den Haag bij Meinard Kraak (UM eindexamen 1998). In 1999 won Jasper in Parijs het internationale Musicora concours voor Frans lied uit de twintigste eeuw. Daaruit volgden diverse optredens in Frankrijk, o.a. voor Radio France.
Tijdens zijn studie voor Uitvoerend Musicus werkte hij één seizoen in het ensemble van The Phantom of the Opera in de produktie van Joop van den Ende in Scheveningen. Aansluitend was hij van 1996 tot 2005 eerste bas bij het Groot Omroepkoor.

De Zangers

Hier stellen een aantal zangers zich aan je voor:

Opleiding

Alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

Lees hier alles over de opleiding

Koorsamenstelling

De kern van de activiteiten wordt gevormd door het Concertkoor. Dit koor is samengesteld naar het voorbeeld van Engelse Cathedral en College Choirs.

In lijn met de Engelse gewoonte wordt het gehele koor verdeeld in twee deelkoren: de cantoris en de decani. Deze aanduidingen verwijzen naar de plaats van de twee deelkoren in het hoogkoor van een Engelse kathedraal. Staat men, voorbij het schip van de kerk, met het gezicht naar het oosten, dan staat links de Dean (de “hoofdpredikant”), en rechts de Cantor (dirigent en hoogste functionaris inzake de kerkmuziek). Vandaar de naam decani voor het deelkoor aan de zijde van de Dean, en cantoris voor het deelkoor aan de zijde van de Cantor. De Engelse koortraditie klinkt nog verder door: het Kampen Boys Choir kent mannelijke alten, de countertenors die, samen met de heldere en ijle klank van de jongenssopranen, de trebles, het totale klankbeeld zo typisch Engels maken.

Bestuur

Stichting Kampen Boys Choir

De belangen van het Kampen Boys Choir zijn in juni 2009 ondergebracht in een stichting: de Stichting Kampen Boys Choir.
De stichting heeft ten doel: het bevorderen van koorzang op niveau in de meest uitgebreide zin, met name in de Anglicaanse traditie.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
a. het instandhouden van een koorschool voor jongens;
b. het instandhouden van het Kampen Boys Choir;
c. het aanbieden van faciliteiten aan leden van het jongenskoor en/of anderen teneinde de koorzang op hoog niveau te brengen en te houden;
d. de belangstelling van met name jongeren te stimuleren voor klassieke muziek in het algemeen.

Het bestuur wordt gevormd door:
Gert van de Wege – voorzitter    (038 333 81 22)
Felmen Schinkel – secretaris   (06 18 84 18 66)
Henk Stoel – penningmeester   (06 22 39 61 38)
Geert Meijering – lid (06 30 20 56 51)

Artistiek leider – Rintje te Wies (06 22 21 90 15)
Zakelijk leider – Henk Stoel (06 22 39 61 38)

0