De Zangers

Simon

Ik ben Simon Delorme (17)

Op 8-jarige leeftijd begon ik als probationer bij het KBC. Daarvoor heb ik een jaartje gezongen in een beginnend jongenskoor in Zwolle Stadshagen. Toen we gingen verhuizen naar Dronten ben ik gestopt bij dit koor en ben ik een paar maanden klarinet gaan spelen. Toch had ik altijd het verlangen om in een jongenskoor te zingen, zodoende kwam ik bij het Kampen Boys Choir terecht.

Eenmaal bij het KBC mocht ik gelijk door naar het opleidingskoor aangezien ik mijn cymbalistenopleiding al gedaan had bij het vorige koor in Stadshagen. Sindsdien reis ik al bijna 10 jaar 2 à 3 keer per week van Dronten naar IJsselmuiden om de repetities, zanglessen en Choral Evensongs te zingen. Dit doe ik natuurlijk niet zomaar. Het koor is een groot en belangrijk deel van mijn leven geworden waarbij ik mijn muzikaliteit heb mogen ontwikkelen. Daarnaast is het koor een bron van discipline dankzij de vele repetities die je zo veel mogelijk moet bijwonen. Maar boven alles is het koor ontzettend leuk om een deel van te mogen zijn.

Naast de Evensongs die we zingen doen we namelijk nog veel meer leuke dingen, zoals reizen naar Engeland om in grote Londense kathedralen te zingen zoals Westminster Abbey en Saint Paul’s Cathedral, of de Mattheüs Passion zingen met de Nederlandse Bachvereniging in Nederlands grootste en mooiste concertzalen zoals de Doelen of het Concertgebouw en de Grote Kerk in Naarden.

Ook het samen muziekmaken is erg leuk, vooral dankzij onze dirigent Rintje te Wies. Elke repetitie leert Te Wies ons nieuwe dingen en wordt er vooruitgang geboekt. Tegelijkertijd blijven de repetities hartstikke leuk om bij te wonen en is er altijd ruimte voor een geintje.

Het koor is ook karaktervormend voor mij geweest dankzij de vele repetities die je bijwoont, maar ook de mensen binnen het koor dragen hieraan bij. In de eerst 18 jaar van je leven (en vast ook daarna) maak je ontzettend veel mee en ontdek je allerlei nieuwe dingen in de wereld. Doordat ik meer dan de helft van mijn leven bij het KBC heb gezeten heeft het koor veel invloed gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling met positieve effecten als gevolg. Al met al ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik bij het KBC terecht ben gekomen. Ik hoop er nog veel meer jaren bij te blijven.

Simon Delorme (juni 2023)

0