De Zangers

Tristan

Ik ben Tristan Cnossen en ben 11 jaar.  Op mijn 7e ben ik bij het koor begonnen. Eigenlijk was het mijn moeders idee, die iets over de open dag in de krant had gelezen. Eerst had ik er niet zo’n zin in: zo’n groep jongens in van die rode jurken… Maar toen mijn moeder me na afloop van de eerste les een taartje beloofde, ben ik toch maar gegaan. En ik vond het geweldig!

Ik heb met het koor heel veel mooie dingen beleefd: vorig jaar (2022) zijn we met z’n allen naar Londen geweest en hebben we in de Westminster Abbey en in de St. Paul’s mogen zingen. Dat voelt wel heel speciaal! Ook was het heel gezellig met de jongens onderling na afloop: lekker samen voetballen bij het Youth Hostel. 

Elk jaar zingen we ook met de jongens mee met een aantal Mattheüs Passions van De Nederlandse Bachvereniging. Dat is echt geweldig! Dit jaar gingen we bijvoorbeeld naar Schoten (B), Veere en Eindhoven. Compleet met hotelovernachting en lekker ontbijt. Dat vind ik echt één groot avontuur!

Af en toe mag ik ook een solo zingen tijdens een Evensong. Dat vind ik heel erg cool, omdat ik dan na afloop veel complimentjes krijg ☺ Ik oefen nu bijvoorbeeld het Magnificat in G van Stanford. We bereiden dat dan in de zangles helemaal voor samen met meneer Te Wies, de choirmaster.

Ik vind het een kick om zo mooi hoog te zingen en geniet ook heel erg van bijvoorbeeld de lage bassen. De repetities zijn heel gezellig, maar we werken ook hard. Meneer Te Wies heeft vaak een ‘verlanglijstje’ met zaken die hij wil doornemen tijdens de les. Ik krijg een goed gevoel als we dat lijstje helemaal hebben afgewerkt. 

Ik heb dus heel erg veel geleerd in de afgelopen jaren: noten lezen, van blad zingen (solfège) en ritme. Mijn moeder zegt altijd: “hier ga je je hele leven plezier van hebben.” En ik geloof dat ze gelijk heeft, want plezier heb ik nu al volop in dit geweldige koor!

0